GYIK - Foglalások

1Hogyan kell foglalni?

A javasolt mód az, hogy online foglaljon , töltse ki az összes szükséges adatot, és azonnal elküldjük Önnek a visszaigazolást. Nem szükséges előre fizetni vagy hitelkártyaadatokat megadni a foglalás biztosításához. Nehezebb útvonalak és különleges kérések esetén az e- mail küldése a legjobb módja. Telefonon is foglalhat (bár ez kevésbé ajánlott mód); ebben az esetben kérjük, legyen kéznél járatszáma, érkezési ideje és vezető utasa a foglalási folyamat felgyorsítása érdekében.

2Módosítanom kell/le kell mondanom a foglalást. Mit kellene tennem?

Ha módosítania vagy törölnie kell a foglalást, a legegyszerűbb módja, ha bejelentkezik a foglalási adminisztrációjába. Ha nem ismeri bejelentkezési adatait, egyszerűen kövesse az elfelejtett jelszó linkjét. E-mailt is küldhet nekünk, vagy felhívhat minket.

3Nem kaptam meg a megerősítő e-mailemet. Miért van ez és mit tehetek?

Miután befejezte a foglalást, átirányítjuk a profiljába, ahol letöltheti a PDF visszaigazolást, vagy szerkesztheti/fizesse ki a foglalást. Ezzel egyidejűleg egy megerősítő e-mailt küldünk az e-mail címére. Ha nem kaptál visszaigazolást, érdemes a spam mappát is megnézni, hogy ott van-e. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy helytelenül adta meg e-mail címét foglaláskor, vagy a foglalás nem ment át. Ebben az esetben vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi szívesen ellenőrizzük foglalását.

4Számítanak a csecsemők?

Igen, a csecsemőket és a gyerekeket az Ön társaságában szereplő személynek számítjuk. A cseh törvények értelmében gyermeküléseket kell használnunk, és ezeket ingyenesen biztosítjuk. Annak érdekében, hogy teljes mértékben felkészülhessünk erre, kérjük, hagyjon nekünk megjegyzést a foglalási űrlapon, amelyben megmondja, hány gyermeke lesz Önnel.

5Mi történik, ha a kiutazó járatom késik?

Sofőrje folyamatosan tájékoztatja járata érkezési idejét, és felár nélkül várja, hogy felvegye Önt, amikor megérkezik.

6Ha egy irodában kell átvennie a kulcsokat, mielőtt az apartmanjába menne.

Ha nyaraló- vagy szolgálati apartmanban száll meg, és a kulcsokat a kölcsönző irodában/foglalási irodában kell átvennie, mielőtt elindulna az apartmanjába, nincs külön díj (ha mindkét cím a városközpontban van). Csak akkor számítunk fel külön díjat, ha a sofőrnek lényegesen hosszabb ideig (általában 15 percnél többet) kell Önre várnia.

7Hogyan használja a menetrend szerinti légitársaság érkezési idejét a felszállási idő kiszámításához?

Amikor lefoglalja a reptéri transzfert, meg kell adnia nekünk repülőjárata tervezett érkezési idejét. Innentől kezdve "valós időben" követjük járatát, így akár időben érkezik, akár korán, akár későn, tudatában vagyunk a járat állapotának, és a tényleges érkezési idő alapján találkozunk. Azt is figyelembe vesszük, hogy holmiját a poggyász-visszaadó szalagon kell átvennie. A sofőr a tényleges érkezése után körülbelül 5-15 perccel az érkezési előcsarnokban van.

8Szeretném igénybe venni a szolgáltatását, de attól tartok, hogy lekésem a csatlakozási járatomat. Mit javasolsz?

Ha abban a valószínűtlen esetben tud minket értesíteni, hogy például lekéste a csatlakozó járatát, akkor ennek megfelelően módosítjuk a foglalást – ez nem jár díjjal. Lekésett járatával kapcsolatban írhat nekünk e-mailt, hívhat, vagy akár SMS-t is írhat nekünk a +420 777 777 237 telefonszámon.

9Külön kérésem van (bébiszék, babakocsi stb.). Hogyan tájékoztatlak?

Ha speciális szállítási szolgáltatásra van szüksége, mint például autó babaszékkel, több hely a babakocsi számára, vagy mozgássérült utasokkal utazik, kérjük, ezt vegye figyelembe foglaláskor.

10Hol találkozunk a sofőrünkkel? Hogyan ismerjük fel sofőrünket?

Amikor megérkezik a vasútállomásra vagy a prágai repülőtérre, sofőrünk egy jól látható narancssárga kártyát tart a kezében, amelyen cégünk logója és az Ön vezető utasának neve van nyomtatva. Kattintson ide további információkért és fényképekért erről.

11Milyen nyitvatartással dolgozik?

Prágai közlekedési szolgáltatásainkat a nap 24 órájában, a hét 7 napján és az év 365 napján működtetjük, beleértve az összes munkaszüneti napot is.

12Mennyi ideig tart a prágai repülőtér és a városközpont között?

Az út a prágai repülőtérről a városközpontba általában körülbelül 25 percet vesz igénybe autóval, és akár 40 percet is igénybe vesz, ha nagy a forgalom.

13Mikor fog felvenni minket az indulás napján?

Általában azt javasoljuk, hogy a prágai reptéri transzfer szolgáltatáshoz körülbelül két és fél órával a járat indulása előtt, az EU-n kívüli járatok esetében pedig két órával az EU-s járatok indulása előtt vegyen fel időt. Közös transzfer vagy transzferbusz esetén erősen javasoljuk, hogy a felszállási időt legalább 3 órával a járat indulása előtt foglalja le. Végül azonban Ön döntheti el az indulási idejét.

14Mi van, ha extra nagy csomagom van?

Extra nagy poggyászért nem számítunk fel díjat, de köszönjük, ha előzetesen értesítünk, hogy szükség esetén nagyobb autót küldjünk.

15A prágai repülőtéri útvonalakon kívül kínálnak más közlekedési útvonalakat?

Igen, a prágai reptéri transzferek mellett transzfert is biztosítunk bármely prágai vasút-/buszpályaudvarra, illetve taxiszolgáltatást Prágán belül. Igény szerint megszervezzük a transzfert Prága városából vagy a repülőtérről bármely olyan helyre, ahová szeretne menni.

16Van biztosítása?

A Prague Airport Transfers sro és beszállítói teljes körű felelősségbiztosítással rendelkeznek balesetek esetére. Javasoljuk azonban, hogy kössön olyan utasbiztosítást, amely az utazás idejére érvényes.

17Mi a dohányzási szabályzata?

Minden járművünk nemdohányzó.

18Mi történik, ha lemondok az utazásról?

Foglalását bármikor lemondhatja. Ha jogosult, és a foglalását előre kifizették, a visszatérítés automatikusan visszakerül a fizetéshez használt kártyára. Általában minden olyan Prágából származó foglalás esetén, amelyet nem limuzinok biztosítanak, mindig visszatérítjük, ha legalább 2 órával az átvétel előtt lemondja a foglalást. A pontos részletekért kérjük, tekintse meg általános szerződési feltételeinket .

19Mikor foglalhatok reptéri transzfert?

Rendszerünk lehetővé teszi, hogy az utazás dátuma előtt 365 nappal prágai közlekedési foglalást foglaljon.

20Utazás kutyával.

Ha kutyát szállít, vegye figyelembe, hogy a kutyát kutyaládába kell helyezni. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy nem tudjuk biztosítani a szállítását. Az ilyen szállításért nincs külön díj, de előfordulhat, hogy kutyája méretétől függően nagyobb járművet kell használnunk.

21Hogyan működik a foglalás?

Az űrlap kitöltése után egy megerősítő e-mailt kap, amely tartalmazza az összes részletet (például hol találkozhat a sofőrrel, hogyan kell fizetni stb.).

22Kínálsz kerekesszékes segítséget?

Nem kínálunk speciálisan felszerelt járműveket a kerekesszékesek fogadására. Járműveink nincsenek felszerelve kerekesszékes rámpákkal vagy felvonóval. Segítségért forduljon a helyi repülőtéri hatósághoz.

GYIK – Kifizetések

1Kaphatok egy nyugtát?

Igen, függetlenül attól, hogy közvetlenül a sofőrnek vagy online fizet, a fizetés után e-mailben kap egy nyugtát/számlát. A számlákat a foglalási adminisztrációtól is letöltheti.

2Mikor fizetek?

A legtöbb foglalásnál választhat, hogy előre kifizeti a repülőtéri transzfer szolgáltatást, vagy amikor elszáll a szállodába. Ha online előre fizet, sofőrünket rendszerünk értesíti, és nincs több tennivalója. Ha érkezéskor fizet készpénzzel vagy hitelkártyával, akkor a teljes összeget akkor kell kifizetnie, amikor megérkezik a célállomásra.

3Csak a helyi cseh koronában (CZK) kell fizetnem?

Természetesen elfogadunk helyi CZK pénznemben történő fizetést, de elfogadunk fontot (GBP), amerikai dollárt, eurót és más, a foglalás során választható valutákat is. Ha a helyi pénznemtől (CZK) eltérően készpénzben fizet, az ár kissé eltérhet a tényleges árfolyamtól függően.

4Az árak személyre vagy járműre vonatkoznak?

Valamennyi szolgáltatásunk ára járműre és nem személyenként értendő, kivéve a közös szolgáltatásainkat transzfer szolgáltatások . Ezekkel az ár attól függ, hányan vannak a pártodban.

5Mikor kell fizetnem a visszautalásért?

Ha úgy dönt, hogy közvetlenül a sofőrnek fizet, fizesse ki a teljes összeget egyszerre, amikor megérkezik a szállodába, vagy minden egyes utazás után külön-külön. Sofőrünk minden esetben ad Önnek egy „szállítási utalványt”, amelyen a pontos befizetett összeg szerepel (jelen, hogy a fizetés csak egy útra vagy oda-vissza útra vonatkozik).

6Borravalót adjak a sofőrnek?

Ha elégedett a kapott szolgáltatással, akkor a teljes díj 5–15%-át szokás borravalót adni a sofőrnek. Ez teljes mértékben az Ön belátása szerint történik. A sofőrje még egy apró borravalót is értékelni fog.

7Csoportunk különböző szállodákban száll meg; külön díjat kell fizetni a további leszállási helyekért?

A prágai repülőtérről induló transzferárunk két leszállásos szállodát tartalmaz (ha a városközpontban vannak). Ha a társaság kettőnél több szállodába vagy a városközponton kívüli címre utazik, foglalásonként 200 CZK felárat számíthatunk fel minden további leszállásért. Ha ez a helyzet, akkor erről a visszaigazoló e-mailben értesítjük, miután lefoglalta nálunk prágai közlekedési szolgáltatását.

8Repülőtéri parkolási díj

A reptéri parkolás díját az ár tartalmazza. Kérjük, vegye figyelembe az alábbi feltételeket. Sofőrünk az 1-es terminál előterében vár körülbelül 20 perccel a járat érkezési ideje után, vagy 15 perccel, ha a 2-es terminálba érkezik. Felhívjuk figyelmét, hogy a sofőr legfeljebb 60 percet vár az érkezéstől számítva. Ha nincs feladható poggyásza, és jegyzetet vagy feladott opciót tesz fel (X) Nincs poggyász , a sofőr minden terminálon készen áll a járat érkezése után 10 perccel, és 45 perccel az érkezés után indul. Mielőtt a sofőr elhagyja a repülőteret, megpróbáljuk felvenni Önnel a kapcsolatot a megadott mobiltelefonon. Ha hosszabb várakozásra van szüksége, kérjük, jelezze a foglalásnál.

9Fizethetek hitelkártyával érkezéskor?

Igen, a legtöbb Prágából vagy Prágai repülőtérről induló útvonalnál lehetséges. Honlapunkon keresztül előre is fizethet hitel- vagy betéti kártyájával. Ha az úticélhoz érkezéskor fizet, elfogadjuk a Visa, Mastercard és AMEX kártyákat.

10Fizethetek kártyával telefonon?

Igen, de csak azoknál a foglalásoknál, ahol előleg szükséges. Letétet általában csak a Prágán kívülről induló átutalások és a kiválasztott limuzinok esetében kell fizetni. Telefonos fizetésre csak VISA és Mastercard kártyát fogadunk el, és csak a teljes összeg 30 vagy 50%-át számítjuk fel, a többit közvetlenül a sofőrnek fizetjük. Ellenkező esetben nagyon egyszerűen fizethet az interneten vagy kártyával a sofőrnek.

11Garantálja a pénzvisszatérítést, a kártérítést vagy a visszatérítést?

Igen. Abban a ritka esetben, ha nem tudjuk biztosítani az általunk megígért prágai szállítási szolgáltatást , a teljes árát visszatérítjük. Ha megérkezése után egyetlen sofőr sem várja Önt a repülőtéren, kérjük, a lehető leghamarabb lépjen kapcsolatba velünk, hogy megtudja, miért, és azonnal keressünk egy másik sofőrt.