Gyakran Ismételt Kérdések

1Lemondhatom a már kifizetett foglalást, és visszakaphatom a visszatérítést?

Igen, a legtöbb esetben kétórás felmondási idő van. Tehát, ha legalább két órával a túra kezdete előtt lemond, teljes visszatérítést garantálunk. Van azonban néhány kivétel, mint például a Jazzhajó-körutazás vagy a Privát körút, ahol 24 órás felmondási idő vonatkozik. Alternatív megoldásként felajánlhatunk egy lehetőséget, hogy ugyanazt a túrát más időpontban vagy más időpontban vegye meg, vagy a túrát egy másikra cserélje. Ha a helyettesítő túra drágább, akkor az árkülönbözetet meg kell fizetni.

2Módosíthatom a foglalást, ha nem olyan jó az idő (esik stb.)?

Igen, de legalább két órával a túra kezdete előtt értesítenie kell minket. Azonban van néhány kivétel, mint például a Jazz hajókázás vagy a privát túránk, amelyekre különleges feltételek vonatkozhatnak. Ha olyan túrát szeretne módosítani, ahol különleges feltételekről állapodtak meg, nem mindig lehetséges ingyenes változtatást biztosítani, ha a bejelentés túl későn történik.

3Kínál-e kedvezményeket gyerekeknek, diákoknak, időseknek vagy csoportoknak?

Gyermekek, diákok (érvényes ISIC kártyával), nyugdíjasok és nagyobb csoportok részére kedvezményt biztosítunk, amennyiben megfelelő túrára van szükség. Ahol nincs egyértelműen meghatározva, ott nem vehető igénybe kedvezmény.

 

4A séták, túrák, kirándulások árai véglegesek?

Nincsenek rejtett extrák: nincsenek extra szolgáltatási díjak, adók, foglalási díjak vagy hitelkártya díjak.

5Hogyan kapom meg a jegyet/utalványt a túrámra?

Foglalása kézhezvételét követően e-mailben visszaigazolást küldünk Önnek. Az e-mailes visszaigazolás a jegyed. Nyomtassa ki vagy mentse el telefonjára/táblagépére, és mutassa be a kirándulás vagy körút elején.

6Az árak tartalmazzák az adókat? Versenyképesek az árai?

A jegyek ára személyenként értendő, minden adóval együtt. Az árak megegyeznek vagy alacsonyabbak, mint amit Prágában fizetne, és nincs foglalási díj, szolgáltatási díj vagy hitelkártya díj. Az akciós túrák árai (lásd Különleges ajánlataink részt ) nagy értéket képviselnek, amit máshol nehéz megtalálni. Nagylelkű lemondási feltételeinknek köszönhetően még akkor is, ha Prágában jobb ajánlatot talál, és az előre történő fizetést választotta, továbbra is büntetés nélkül lemondhatja foglalását (ha két órával a túra előtt értesít minket). A legtöbb túránkat nem kell előre fizetni.

7Minden kirándulás, túra vagy vezetett séta kerekesszékbarát?

Nem, csak néhány kirándulás/séta/túra áll rendelkezésre a kerekesszékesek számára. Az autóbuszra/kisbuszra való fel- és leszállásnál minden esetben kísérőre van szükség. Az Önt érdeklő túrával kapcsolatban forduljon hozzánk bizalommal, és értesítjük, ha az elérhető kerekesszékesek számára is.

8Van valami előnye az előzetes foglalásnak?

Prága népszerű város, és erősen ajánlott előre foglalni. Biztosítja a helyet az Ön által választott túrán, az Ön által választott napon.

GYIK – Séták és túrák

1Egynél több túrán szeretnék részt venni: melyek a legjobb kombinációk? Nem akarom újra látni ugyanazokat a dolgokat.

Egyes túrák más túrák részeit is tartalmazzák, vagy más szóval, ha egy túrára indul, láthat valamit, amit már látott. Például a Superior Tour hasonló a mi ingyenes/ingyenes túránkhoz. Tehát ha részt vesz a Superior Touron, nincs ok arra, hogy részt vegyen az ingyenes túránkon és fordítva. A Prágai Vár vagy a Zsidónegyed túra is részben benne van a Free Tour vagy Superior Tour programban, ezért alaposan döntse el, melyiket részesíti előnyben, mert nem ajánlott mindkettőt megtenni. Többnyire elegendő csak egy városnézés. Más túrakombinációk vagy egynapos kirándulások is megfelelőek.

2Garantálsz egy helyet egy túrán, ha csak megfordulok a találkozási ponton?

Nem. Online kell foglalnia, hogy 100%-ig biztos legyen a helyben. Lemondási díjat nem számítunk fel, így a túra kezdete előtt egy órával bármikor lemondhatod, így nincs kockázatod.

3Csak angol nyelvű túrákat kínál?

A weboldalunkon kínált túrák, az egyéni túrák, privát kirándulások vagy prágai autós túrák kivételével, elsősorban angol nyelven zajlanak. De bizonyos napokon ugyanazok a túrák más fontosabb nyelveken is lehetségesek, például németül, franciául, olaszul vagy oroszul (ellenőrizze a weboldal foglalási űrlapját, hogy megtudja, egy adott túra elérhető-e az Ön nyelvén). A más nyelvű túrák ára azonban eltérő lehet.

4Pontosan hol találom az idegenvezetőt?

Ez nagyon egyszerű. Az összes séta (kivéve a Beer and Ghost Tour) találkozási pontja a Párizs utca (Pařížská) és az Óváros tér sarkán, a Szent Miklós templommal szemben, a Cseh Idegenforgalmi Iroda mellett található. A pontos útbaigazítást a szálloda recepcióján kérheti. Az Óváros tér csak egy rövid sétára található a Staroměstská metró- vagy villamosmegállótól, és Prága egyik leghíresebb helye. Ezután keressen egy piros esernyőt a Prague Airport Transfers logóval, és idegenvezetőnk a közelben várja Önt. Ez egyben az ingyenes túránk találkozási pontja is. Minden körutazásnak más találkozási pontja van. A körutazásokhoz nincs idegenvezető, a visszaigazoló e-mailben pedig részletes információkat talál a hajó indulásáról ( lásd a képeket ).

5Mekkorák a túracsoportok? Milyen típusú járműveket használ?

A túracsoportok mérete évszaktól függően változik, stb. Általában a nyári hónapokban a csoportok nagyobbak a téli hónapokhoz képest. De az Ön kényelme érdekében soha nem állítunk össze túl sok embert, esetleg több idegenvezetőt veszünk igénybe, megosztjuk a csoportot stb. Ha a túrát járművel biztosítjuk, akkor többnyire 4, 8 vagy 20 fős kisbuszokat használunk. Privát kirándulások esetén lehetősége van megadni az Ön számára legmegfelelőbb járműmodellt vagy -típust (például szedán helyett mikrobuszt szeretne választani stb., a rendelkezésre állás függvényében).

6Ingyenes túránk más ingyenes túrákhoz képest.

Vannak más ingyenes túrák is Prágában, és nem kell "utalvány" vagy repülőtéri transzfer cég igénybevétele, hogy csatlakozzon egyhez - jelenjen meg. De vannak csapdák és különbségek is. Az összes többi ingyenes túra borravaló alapú rendszerben működik, ami azt jelenti, hogy nem kell előre fizetni, hanem udvariasan megkérnek, hogy a túra végén hagyjon borravalót. Ezért vagyunk mások – ingyenes túra tippjeinkkel nem várható, hiszen idegenvezetőink teljes fizetést kapnak. Ingyenes négyórás túránk hosszabb, és sokkal szélesebb területet fed le, mint a legtöbb ingyenes túra, amelyek 2,5 óra alatt teljesítenek.

7Barátságos a kerekesszékes sétáid?

Minden séta megszervezhető kerekesszékesek számára, de a leginkább ajánlottak a következők: Régi zsidó negyed, Régi Prága és (Ghost Walk), valamint a Középkori Prága, mivel a többi túrán hajóval vagy villamossal közlekednek.

 

8A kisbuszok fűthetők/légkondicionáltak?

Igen, minden kisbuszunk télen fűtött, nyáron klimatizált. A nyári hónapokban (általában június közepétől szeptember közepéig), ha az időjárás megengedi, egyes túrákhoz nyitott panoráma buszokat használnak. Ezeknek a buszoknak nyitott a teteje, és némelyiknek nincs beüvegezett ablaka.

GYIK – Kirándulások/napos kirándulások

1Amikor lefoglalom a Prágán kívüli kirándulást, képes leszek egyedül felfedezni, vagy vásárolni stb.?

Igen. Ha közös/szervezett kirándulást foglal, miután megérkezik az úti célhoz, a vezetője körbevezeti Önt. A túra után lesz szabadidőd, amit önállóan eltölthetsz (általában egy vagy maximum két óra, a kirándulás típusától függően). Ha privát kirándulást foglal, Ön dönti el, mennyi ideig marad, és mit szeretne látni.

2Milyen ebédet szolgál fel Prágán kívüli utazásai során?

Ebéd biztosított egy kellemes étteremben meghatározott időpontokban (csak kiválasztott közös/szervezett kirándulások esetén). Többnyire néhány étel közül választhat, beleértve a hagyományos cseh ételeket és egy vegetáriánus ételt. Az italokat az ár nem tartalmazza.

Azokon az egész napos utakon, ahol az ebédet nem tartalmazza az ár, még marad idő önállóan ebédelni. Idegenvezetője szívesen ad néhány éttermi tippet.

A félnapos kirándulások során (pl. Terezín, Kutná Hora vagy Konopiště) nem jut elég idő egy megfelelő ebédre, de lesz lehetőség egy harapnivalót vásárolni.

GYIK – Folyói körutak

1Mi az ajánlott átvételi idő szállodánkból ehhez a kiránduláshoz?

Tanácsunk 9 és 10 óra között van. Ez azonban csak a mi ajánlásunk, és bármikor megadhatja az Önnek megfelelő időpontot.

2Van WC a hajókon?

Igen, minden hajó fel van szerelve mosdóval.

3Hogyan vannak elhelyezve a hajók?

Minden hajóhoz tartozik egy zárt alsó fedélzet (ahol a büfé található) és egy nyitott napozóterasz asztalokkal.

4Vannak privát asztalok két személyre a hajókon?

Az asztalok többsége hat fős, néhány pedig négy fős. Nincsenek két személyre szóló asztalok, de a pároknak lehet saját asztaluk, ha a hajóút nem telt meg. Ha csak két személyre szeretne asztalt foglalni, akkor érdemes lefoglalnia néhány privát romantikus körutazásunkat.

5Élvezetesek a kínált körutazások?

A körutak kellemesek, de nem szabad összehasonlítani a párizsi luxus körutazásokkal, amelyek határozottan sokkal drágábbak. Vacsora és ebéd sétahajózáskor svédasztalos étkezést kínálnak, ami nem biztos, hogy mindenkinek megfelel. Ha a la carte menüre van szüksége, akkor inkább vegye fontolóra Jazz körútunkat. Kérjük, jöjjön el ezt az elvárást szem előtt tartva, és jó estét kíván.

6Kedvezményeket kínál a nagycsoportosoknak?

20 fős vagy nagyobb csoportok részére külön kedvezményt, menüt stb.

7Mi a ruhakód a túrákon és körutazásokon?

A farmertől az öltönyig és estélyi ruháig az elegáns hétköznapi stílus megfelelő.